Ανακοίνωση

21 Ιούν

Συναυλία για την Παγκόσμια Ημέρα Μουσικής 2019

Συναυλία για την Παγκόσμια Ημέρα Μουσικής 2019

Παρασκευή 21 Ιουνίου 2019

Την Παρασκευή 21 Ιουνίου 2019, στον Αρχαιολογικό χώρο των Ανακτόρων του Γαλερίου (πλατεία Ναυαρίνου), οι χορωδίες του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης γιόρτασαν την Παγκόσμια Ημέρα Μουσικής με μια όμορφη μουσική εκδήλωση. Περισσότερα από 200 άτομα παρακολούθησαν την εκδήλωση, η οποία ξεκίνησε στις 9 το βράδυ στο χώρο της κεντρικής αίθουσας του Γαλεριανού Ανακτόρου.

Η εκδήλωση διοργανώθηκε από το Σωματείο «Φίλοι της Χορωδίας “Γιάννης Μάντακας” του ΑΠΘ», σε συνεργασία με το Σωματείο «Φίλοι του Ιστορικού Κέντρου Θεσσαλονίκης» και την Εφορεία Αρχαιοτήτων Πόλης Θεσσαλονίκης.

Τις χορωδίες προλόγισαν ο εκπρόσωπος του Δήμου Θεσσαλονίκης ###, ο πρόεδρος του Σωματείου των Φίλων του Ιστορικού Κέντρου κ. Άκης Λαζάρου και η πρόεδρος του Σωματείου των Φίλων της Χορωδίας κ. Έφη Κουνουγέρη-Μανωλεδάκη.

Η Χορωδία «Γιάννης Μάντακας» και το Χορωδιακό Εργαστήρι του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του ΑΠΘ παρουσίασαν ένα μουσικό πρόγραμμα με έργα ελλήνων και ξένων συνθετών, κλασικά, παραδοσιακά και έντεχνα, από τον 15ο αιώνα μέχρι σήμερα.

Τις χορωδίες συνόδεψαν η σοπράνο Βασιλική Βαϊούλη (σολίστ), η Κατερίνα Παπάζογλου στο πιάνο, ο Ηλίας Παλαπέλας στην κιθάρα και ο Γιάννης Μπαμπάρης στο ακορντεόν.

Τις χορωδίες διεύθυναν η Εριφύλη Δαμιανού, ο Πέτρος Μπεκιαρίδης και ο φοιτητής του Τμήματος Μουσικών Σπουδών Γιάννης Τομπαζίδης, ο οποίος έκανε και τη χορωδιακή επεξεργασία και ενορχήστρωση σε ένα από τα έργα.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με την ευγενική χορηγία του Οίκου Δαλκαφούκη.

Πληροφοριακό Υλικό

Μπορείτε να κάνετε λήψη των παρακάτω αρχείων ελεύθερα.

Φωτογραφίες

Βίντεο

Δείτε όλο το πρόγραμμα της συναυλίας, πηγαίνοντας στο επόμενο / προηγούμενο βίντεο με τα αντίστοιχα κουμπιά αναπαραγωγής. Κάνοντας κλικ στην επάνω δεξιά γωνία του βίντεο, βλέπετε τη λίστα των μουσικών κομματιών και επιλέγετε αυτό που θέλετε να δείτε.

Follow by Email
YouTube
YouTube
Μετάβαση στο περιεχόμενο