Ανακοίνωση

08 Ιούλ

Όλη η Ελλάδα για τον Μίκη – Δίον

Όλη η Ελλάδα για τον Μίκη – Δίον

Σάββατο 8 Ιουλίου 2017

Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Ολύμπου, πραγματοποιήθηκε στις 8 Ιουλίου 2017 η συναυλία «ΟΛΗ Η ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΙΚΗ», στο Αρχαίο Θέατρο του Δίου.
Χορωδίες από όλη την Ελλάδα ένωσαν τις φωνές τους στο μοναδικό αφιέρωμα στον χορωδιακό Μίκη Θεοδωράκη, με τίτλο «Όλη η Ελλάδα για τον Μίκη». Το αφιέρωμα παρουσιάστηκε με τεράστια επιτυχία σε μία μεγαλειώδη συναυλία στο κατάμεστο Καλλιμάρμαρο Παναθηναϊκό Στάδιο, παρουσία του κορυφαίου μουσικοσυνθέτη και κατόπιν περιόδευσε σε πολλές πόλεις της Ελλάδας.

Την ενορχήστρωση και τη μουσική διεύθυνση είχε ο μαέστρος Παναγής Μπαρμπάτης. Εκτός από την πολυάριθμη χορωδία και τη Συμφωνική Μαντολινάτα Ελλάδος, στην παράσταση συμμετείχαν οι λυρικοί καλλιτέχνες Κάτια Πάσχου, Ελένη Βουδουράκη, Αντώνης Κορωναίος, Μπάμπης Βελισσάριος, Παντελής Κοντός και ο λαϊκός τραγουδιστής Γεράσιμος Ανδρεάτος.

Το πρόγραμμα της συναυλίας περιλάμβανε τραγούδια από τους ποιητικούς κύκλους «Μικρές Κυκλάδες», «Επιτάφιος», «Άξιον εστί», «Επιφάνεια», «Όμορφη πόλη», «Αρχιπέλαγος», «Πολιτεία», «Λιποτάκτες», «Χαιρετισμοί» και «Γειτονιά των Αγγέλων», σε χορωδιακή διασκευή και ενορχήστρωση για συμφωνική μαντολινάτα του Παναγή Μπαρμπάτη.

Μαζί με τη χορωδία «Γιάννης Μάντακας» του ΑΠΘ, συμμετείχαν άλλες 7 χορωδίες από όλη την Ελλάδα.

Φωτογραφίες

Βίντεο

Follow by Email
YouTube
YouTube
Μετάβαση στο περιεχόμενο