Ανακοίνωση

07 Ιούν

Οι χορωδίες του ΑΠΘ σε σύμπραξη με τη ΣΟΔΘ και τη ΜΟΥΣΑ

Οι χορωδίες του ΑΠΘ σε σύμπραξη με τη ΣΟΔΘ και τη ΜΟΥΣΑ

Τετάρτη 7 Ιουνίου 2017

Ο Οργανισμός Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Πολιτισμού Δήμου Θεσσαλονίκης , το Δημοτικό Κέντρο Μουσικής και Χορού Δήμου Θεσσαλονίκης και το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, παρουσίασαν την Τετάρτη 7 Ιουνίου 2017 την εκδήλωση «Η ΣΟΔΘ συναντά τη MOYSA».

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης. Η Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Θεσσαλονίκης και η MOYSA-Συμφωνική Ορχήστρα Νέων Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης, υπό τη διεύθυνση του Alessandro Tortato, παρουσίασαν ένα πρόγραμμα σε δύο μέρη.

Στο πρώτο μέρος παρουσιάστηκε το Κοντσέρτο για πιάνο σε Λα ελάσσονα, έργο 54 του Robert Schumann. Σολίστ στο πιάνο ήταν ο Pierre-Laurent Bouchariat.

Στο δεύτερο μέρος, οι χορωδίες «Τρισεύγενη Καλοκύρη», «Χορωδιακό Εργαστήρι» και «Γιάννης Μάντακας» του ΑΠΘ, υπό τη διεύθυνση της μαέστρου Εριφύλης Δαμιανού, παρουσίασαν:

  • Ave Verum Corpus, μοτέτο σε Ρε μείζονα Κ.618 για μικτή χορωδία και ορχήστρα εγχόρδων, του W.A. Mozart, και
  • Λειτουργία αρ. 15 σε Ντο μείζονα Κ.317 «Της Στέψεως» (Krönungsmesse) για 4 σολίστ, μικτή χορωδία και ορχήστρα δωματίου, του W.A. Mozart. Σολίστ ήταν οι Ματίνα Γεροθανάση (σοπράνο), Ελισσώ Ντάβλη (μέτζο σοπράνο), Μαρίνος Ματζάνας (τενόρος) και Άγγελος Μάρκου (βαρύτονος).

Πληροφοριακό Υλικό

Μπορείτε να κάνετε λήψη των παρακάτω αρχείων ελεύθερα.

Φωτογραφίες

Βίντεο

Δείτε όλο το πρόγραμμα της συναυλίας, πηγαίνοντας στο επόμενο / προηγούμενο βίντεο με τα αντίστοιχα κουμπιά αναπαραγωγής. Κάνοντας κλικ στην επάνω δεξιά γωνία του βίντεο, βλέπετε τη λίστα των μουσικών κομματιών και επιλέγετε αυτό που θέλετε να δείτε.

Follow by Email
YouTube
YouTube
Μετάβαση στο περιεχόμενο