Ανακοίνωση

20 Νοέ

Η χορωδία στη «Λογοτεχνική Σκηνή #10»

Η χορωδία στη «Λογοτεχνική Σκηνή #10»

Σάββατο 20 Νοεμβρίου 2021

Το Σάββατο 20 Νοεμβρίου 2021, τμήμα της χορωδίας «Γιάννης Μάντακας» του ΑΠΘ έδωσε μια μικρή συναυλία στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της Λογοτεχνικής Σκηνής 2021.

Η Λογοτεχνική Σκηνή δημιουργήθηκε το 2012, ύστερα από πρόταση του Γιώργου Κορδομενίδη, στο πλαίσιο του φεστιβάλ “Παρά θίν’ αλός” του Δήμου Καλαμαριάς και πραγματοποιήθηκε επί τρεις χρονιές (μέχρι και το 2014) σε αυτό το οργανωτικό πλαίσιο. Από το 2015, την διοργάνωση ανέλαβε αυτοτελώς το περιοδικό Εντευκτήριο και την υλοποιεί σε συνεργασία με τον Δήμο Θεσσαλονίκης και την Ά Δημοτική Κοινότητα. Πρόκειται για ένα λογοτεχνικό φεστιβάλ, ανοιχτό στο ευρύτερο κοινό, που αγαπάει τη λογοτεχνία και τη δημόσια ανάγνωσή της, όπως αγαπά να γνωρίζει από κοντά και τους δημιουργούς της.Τη Λογοτεχνική Σκηνή διευθύνει ο Γιώργος Κορδομενίδης, υπεύθυνος για όλες τις δράσεις του Εντευκτηρίου. Η Σκηνή δημιουργήθηκε χάρη στο πείσμα και το μεράκι αυτού του ανθρώπου που η προσφορά του στα γράμματα είναι αμέτρητη.

Στη δεύτερη μέρα της φετινής διοργάνωσης, που πραγματοποιήθηκε στο Θέατρο «Άνετον», η χορωδία παρουσίασε ένα μικρό πρόγραμμα με τέσσερα τραγούδια – αφιέρωμα στον Μίκη Θεοδωράκη, τα οποία είναι μελοποιήσεις ποιημάτων των Ιάκωβου Καμπανέλλη (Μαργαρίτα Μαγιοπούλα), Γιώργου Σεφέρη (Άρνηση) και Οδυσσέα Ελύτη (Της αγάπης αίματα, Της δικαιοσύνης ήλιε νοητέ).

Τη χορωδία διηύθυνε η Εριφύλη Δαμιανού. Στο πιάνο ήταν η Μαρία Τσιαντούλα, και σολίστ στα δύο τραγούδια από το «Άξιον Εστί» ήταν ο Άγγελος Μάρκου.

Πληροφοριακό Υλικό

Μπορείτε να κάνετε λήψη των παρακάτω αρχείων ελεύθερα.

Φωτογραφίες / Video

Φωτογραφίες: Δημήτρης Κανονίδης

Follow by Email
YouTube
YouTube
Μετάβαση στο περιεχόμενο