Ανακοίνωση

15 Μάι

Γιάννης Μάντακας: Το αποτύπωμα ενός πρωτοπόρου

Γιάννης Μάντακας: Το αποτύπωμα ενός πρωτοπόρου

Τετάρτη 15 Μαΐου 2019

Με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 20 ετών από το θάνατο του οραματιστή και  πρωτοπόρου μαέστρου Γιάννη Μάντακα, ιδρυτή της ομώνυμης Χορωδίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, το Πανεπιστήμιο τίμησε τη μνήμη του την Τετάρτη 15 Μαΐου 2019, στις 8 το βράδυ, στην Αίθουσα Τελετών του Α.Π.Θ, με την επετειακή εκδήλωση «Γιάννης Μάντακας: Το αποτύπωμα ενός πρωτοπόρου».

Στην εκδήλωση οι Πέτρος Μπεκιαρίδης, Γιάννης Λαλάτσης, Δρ Γεώργιος-Ιούλιος Παπαδόπουλος και Αμαλία Παπαδοπούλου-Συμεωνίδου, φίλοι και συνεργάτες του Γιάννη Μάντακα, μίλησαν για τη ζωή και το έργο του και μοιράστηκαν με το κοινό αναμνήσεις από τη χορωδία.

Στο μουσικό τμήμα της εκδήλωσης, η Χορωδία «Γιάννης Μάντακας»  παρουσίασε ένα πρόγραμμα με έργα που είχε αναδείξει ο Γιάννης Μάντακας. Η εκδήλωση συνεχίστηκε με το Χορωδιακό Εργαστήρι και τη Χορωδία «Τρισεύγενη Καλοκύρη» του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του ΑΠΘ, και έκλεισε με τη συμμετοχή νέων και παλαιών χορωδών σε ομαδικά τραγούδια, πολλά από τα οποία γράφτηκαν και  παρουσιάστηκαν σε πρώτες εκτελέσεις από την ιστορική χορωδία του Α.Π.Θ.

Τις χορωδίες διεύθυναν η Εριφύλη Δαμιανού και ο Πέτρος Μπεκιαρίδης.

Φωτογραφίες

Βίντεο

Δείτε όλο το πρόγραμμα της συναυλίας, πηγαίνοντας στο επόμενο / προηγούμενο βίντεο με τα αντίστοιχα κουμπιά αναπαραγωγής. Κάνοντας κλικ στην επάνω δεξιά γωνία του βίντεο, βλέπετε τη λίστα των μουσικών κομματιών και επιλέγετε αυτό που θέλετε να δείτε.

Follow by Email
YouTube
YouTube
Μετάβαση στο περιεχόμενο