Ανακοίνωση

24 Μαρ

Εορτασμός της 25ης Μαρτίου 2022

Εορτασμός της 25ης Μαρτίου 2022

Πέμπτη 24 Μαρτίου 2022

Την Πέμπτη 24 Μαρτίου 2022 το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης γιόρτασε την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου, με τη συμμετοχή των χορωδιών και της Συμφωνικής Ορχήστρας του ΑΠΘ.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με εισήγηση του Πρύτανη του ΑΠΘ, καθ. Νικόλαου Παπαϊωάννου και ακολούθησαν ομιλίες από τον Σωτήριο Ρίζο, επίτιμο Πρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας, με θέμα «Η δίκη του Κολοκοτρώνη», και του καθηγητή της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ, Λάμπρου Μαργαρίτη, με θέμα «Η δίκη του Τερτσέτη».

Ακολούθησε θεατρικό δρώμενο με τίτλο «Η απολογία του Τερτσέτη», με απαγγελίες φοιτητών του Ρητορικού Ομίλου Νομικής Σχολής ΑΠΘ και συνοδεία μουσικής και σολίστ, καθώς και της χορωδίας «Τρισεύγενη Καλοκύρη» του Τμήματος Μουσικών Σπουδών ΑΠΘ.

Τέλος, στο μουσικό μέρος της εκδήλωσης, η Συμφωνική ορχήστρα του ΑΠΘ υπό τη διεύθυνση του Βλαδίμηρου Συμεωνίδη εκτέλεσε μουσικά έργα των E. Elgar και C. Saint-Saëns, καθώς και τη Συμφωνία αρ. 1 (της Λεβεντιάς) του Μ. Καλομοίρη, με τη συμμετοχή της χορωδίας «Γιάννης Μάντακας» του ΑΠΘ και του Χορωδιακού Εργαστηρίου του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του ΑΠΘ, σε διδασκαλία Εριφύλης Δαμιανού.

Το πρόγραμμα έκλεισε με την ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου από τη Συμφωνική Ορχήστρα και τις χορωδίες του ΑΠΘ.

Σύνδεσμοι για την εκδήλωση

Πληροφοριακό Υλικό

Μπορείτε να κάνετε λήψη των παρακάτω αρχείων ελεύθερα.

Φωτογραφίες / Video

Φωτογραφίες: Γιάννης Τσουφλίδης

Follow by Email
YouTube
YouTube
Μετάβαση στο περιεχόμενο