Ανακοίνωση

19 Απρ

Come, Woeful Orpheus: Renaissance Music for a Spring Evening

Come, Woeful Orpheus: Renaissance Music for a Spring Evening

Πέμπτη 19 Απριλίου 2018

Την Πέμπτη 19 Απριλίου 2018, η χορωδία «Γιάννης Μάντακας» του ΑΠΘ και το Μουσικό Εργαστήρι του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του ΑΠΘ, υποδέχθηκαν τη χορωδία Edinburgh University Renaissance Singers του Πανεπιστημίου του Εδιμβούργου, σε ένα μουσικό πρόγραμμα με αναγεννησιακή χορωδιακή μουσική.

Το πρόγραμμα άνοιξε η χορωδία “Renaissance Singers”, υπό τη διεύθυνση του Noel O’Regan, με επτά μουσικά έργα συνθετών του 15ου αιώνα, όπως C. Monteverdi, W. Byrd, G. Palestrina κ.ά. Στη συνέχεια, το Χορωδιακό Εργαστήρι εκτέλεσε τέσσερα έργα της ίδιας περιόδου, ενώ η χορωδία «Γιάννης Μάντακας» παρουσίασε ένα πρόγραμμα με έργα για χορωδία ελλήνων συνθετών (Θ. Αντωνίου, Μ. Θεοδωράκης σε επεξεργασία Π. Μπαρμπάτη).

Η συναυλία έκλεισε με σύμπραξη όλων των χορωδιών, σε δύο έργα του 15ου αιώνα του Thomas Morley και δύο έργα των μεγάλων ελλήνων συνθετών Μ. Χατζηδάκι και Μ. Θεοδωράκη.

Τις χορωδίες διεύθυναν ο Noel O’Regan και η Εριφύλη Δαμιανού. Συνόδεψαν ο Γιώργος Γεωργιάδης στο πιάνο, η Σοφία Λιολιοπούλου στο φλάουτο και ο Μηνάς Τσαβδάρης-Βαλλιάνος στο κλαρινέτο.

Πληροφοριακό Υλικό

Μπορείτε να κάνετε λήψη των παρακάτω αρχείων ελεύθερα.

Φωτογραφίες

Βίντεο

Δείτε όλο το πρόγραμμα της συναυλίας, πηγαίνοντας στο επόμενο / προηγούμενο βίντεο με τα αντίστοιχα κουμπιά αναπαραγωγής. Κάνοντας κλικ στην επάνω δεξιά γωνία του βίντεο, βλέπετε τη λίστα των μουσικών κομματιών και επιλέγετε αυτό που θέλετε να δείτε.

Follow by Email
YouTube
YouTube
Μετάβαση στο περιεχόμενο