Ανακοίνωση

16 Δεκ

Χριστουγεννιάτικη συναυλία με τις χορωδίες του ΑΠΘ

Χριστουγεννιάτικη συναυλία με τις χορωδίες του ΑΠΘ

Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2019

Τη Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2019, σε μια κατάμεστη Αίθουσα Τελετών, πραγματοποιήθηκε η μεγάλη χριστουγεννιάτικη συναυλία με τις χορωδίες του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Τη συναυλία διοργάνωσε το Τμήμα Μουσικών Σπουδών του ΑΠΘ, με την υποστήριξη του Σωματείου των Φίλων της Χορωδίας «Γιάννης Μάντακας» του ΑΠΘ.

Η χορωδία «Γιάννης Μάντακας» του ΑΠΘ, το Χορωδιακό Εργαστήρι και η χορωδία «Τρισεύγενη Καλοκύρη» του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του ΑΠΘ παρουσίασαν ένα τρίωρο πρόγραμμα με χριστουγεννιάτικους ύμνους και μελωδίες από ελληνικό και ξένο, κλασικό και σύγχρονο ρεπερτόριο. Επίσης, φοιτητές του Τμήματος παρουσίασαν άριες από γνωστά έργα κλασικών συνθετών.

Τις χορωδίες συνόδευσαν τα μουσικά σύνολα κλασικής, σύγχρονης και παραδοσιακής μουσικής του Τμήματος Μουσικών Σπουδών.

Τέλος, στο κλείσιμο του προγράμματος, όλες οι χορωδίες, μαζί με το σύνολο παραδοσιακής μουσικής του Τμήματος, παρουσίασαν ένα πρόγραμμα με παραδοσιακά κάλαντα από την Ελλάδα, τον Πόντο και τη Μ. Ασία, διασκευασμένα για χορωδία.

Πληροφοριακό Υλικό

Μπορείτε να κάνετε λήψη των παρακάτω αρχείων ελεύθερα.

Φωτογραφίες

Φωτογραφίες: Yannis Tsouflidis/ΑΠΘ

Βίντεο

Δείτε όλο το πρόγραμμα της συναυλίας, πηγαίνοντας στο επόμενο / προηγούμενο βίντεο με τα αντίστοιχα κουμπιά αναπαραγωγής. Κάνοντας κλικ στην επάνω δεξιά γωνία του βίντεο, βλέπετε τη λίστα των μουσικών κομματιών και επιλέγετε αυτό που θέλετε να δείτε.

Follow by Email
YouTube
YouTube
Μετάβαση στο περιεχόμενο